torsdag 23. juli 2015

Girl in Dior

Estetikk over dramatikk

"Girl in Dior"
Annie Goetzinger
NBM
128 sider
Karakter: 3

Et stykke motehistorie som burde vært bedre sydd sammen

Moteverdenen er sjeldent råstoff for tegneserier, til tross for mulighetene den gir for å kombinere dramatiske historier og vakre linjer. Om du blir skuffet eller begeistret over "Girl in Dior", en historie om Christian Diors korte men revolusjonerende karriere som skaper av kvinnemote, avhenger av hva du venter deg.

Franske Annie Goetzinger har vært serieskaper siden 1970-tallet, og er kjent for sine art nouveau-inspirerte tegninger og vakre mennesker. I "A Girl in Dior" briljerer hun i måten hun gjenskaper Diors første kolleksjoner i tynne linjer og elegante, duse farger. Trykken og innbindingen i denne engelske oversettelsen er også vakker, verdig en bok dedikert til det estetiske. Tyve sider tilleggsmateriale gir historien grundig bakgrunn.

Likevel skuffer boken som tegneserie. Goetzinger har valgt å fortelle historien gjennom en fiktiv ung journalist som blir en av Diors modeller. Likevel er det uklart om det er Christian Dior selv som er hovedpersonen, og utfallet blir at ingen av figurene trer klart frem. Historien beveger seg for raskt, og vekker ingen følelser hos denne leseren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar