tirsdag 24. mars 2015

Et annet sted

Ny i skogen

"Et annet sted"
Xue Ting Yang
Jippi Forlag
96 sider
Karakter: 4

Østens og nordens skoger møtes 

Dette er en historie om et barns fantasi, og det å bli voksen. Og det er en historie om å komme til et nytt sted og forsøke å finne ut av ting.
Den 26 år gamle serieskaperen Xue Ting Yang er opprinnelig fra Kaifeng i Kina, og har bodd i Norge de siste tre årene for å studere ved Kunsthøgskolen i Oslo. "Et annet sted" er tegneseriedebuten hennes i langformat, men du har kanskje sett illustrasjonene hennes i Morgenbladet allerede.

"Et annet sted" har naturlig nok røtter i kinesisk kultur. Men her finner du også ur-fantasidyrene slik vi ble kjent med dem gjennom animasjonsfilmene til japanske Studio Ghibli, og Mummidalens overflod av små dyr som lever stille liv. Boken finner sted der natur møter kultur, der den navnløse lille jenten som er hovedperson i boken må trekke i kjole når hun forlater skogen for å servere på restaurant. Selv det lille pinnsvinet har butikkjobb.

Yang bruker en enkel, naivistisk strek i boken, og den passer godt sammen med det rolige tempoet og de episodiske scenene historien fortelles gjennom. Bare enkelte ganger går streken på akkord med lesbarheten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar