tirsdag 24. mars 2015

Kinatown

Folk flest bor ikke i Kinatown

"Kinatown"
Øyvind Lauvdahl og Jens K. Styve
Jippi Forlag
96 sider
Karakter: 6

Norsk serienovelle som vil deg ømt i rytmer nagle fast

Jakt på flaskepant langs veien. Frisbeekasting med seg selv. Ensomme men mystiske dager i skuret som fungerer som detektivkontor.

Den unge hovedpersonen i "Kinatown" tilbringer sommerferien nokså alene i det lille tettstedet ved fjorden, men en dag får han et oppdrag av mannen på den andre siden av blindveien.
Historien til Jens K. Styve er enkel uten å være overforklart. Den fremstår glassklar i billedspråket til Øyvind Lauvdahl, som bruker rytme og gjentakelser til å dulte leserne i den riktige retningen. Streken til Lauvdahl er den tøffeste jeg har sett i en norsk tegneserie i år, full av følelser og samtidig antiseptisk som et lysark. Det tar kanhende tid å venne seg til de tomme øynene, det lave tempoet og den strenge ruteinndelingen, men de bidrar alle til å gjøre "Kinatown" til en uvanlig vellykket serienovelle.

De to har samarbeidet også i "Torsken Bel Air" (2003), mens Styve alene er kjent for sine tegneserier om Finn Bjølseth og to romaner. Tidligere i år kom han med de nokså strålende minitegneseriene "Cabin Fever" og "Home".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar