tirsdag 24. mars 2015

The Urban Legend #4 2015

Inderligheten ankommer Oslo

"The Urban Legend, utgave 4 2015"
Josef Yohannes og NewTasty
Bestselgerforlaget
Karakter: 2

Den norske superhelten besøker Norge for første gang. Hissa flaggorna!

Det er alltid stas når tegneseriefigurer besøker Norge, selv om de egentlig er norske.  The Urban Legend – alias læreren Malcolm Madiba – er skapt av oslogutten Josef Yohannes, men så langt har superhelten holdt seg i den generisk-amerikanske Capital City. I nummer 4 og 5 drar Madiba derimot på norgesferie og blir banket opp av B-gjengen (ikke de fra Andeby). Yohannes skriver at han for sikkerhets skyld har møtt B-gjengen og presentert visjonen, før de "takket ja til å være med".

"The Urban Legend" er en uironisk og inderlig engasjert superhelt, omtrent som en ung Nelson Mandela i en Kick Ass-drakt. Likeledes vet Yohannes knapt hva en klisjé er: Den korrupte politisjefen, presset av en like korrupt justisminister, gjør avtaler med informanten sin på operataket ved midnatt.

Jeg savner også sjel i tegningene til den britiske tegneren NewTasty, som virker å ha tegnet Oslo basert på gamle postkort. Og ingen burde bli overrasket om serien kommer i trøbbel over den skurkaktige advokaten som låner trekk fra klassisk antisemittisk propaganda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar