tirsdag 24. mars 2015

Rachel Rising

Nytt liv til de udøde

"Rachel Rising"
Terry Moore
Abstract Studios
Karakter: 5

Dialog og tegninger til å dø for

Rachel Beck står opp fra de døde tredje dag, og deretter blir alt bare underligere.
Terry Moores serie "Rachel Rising" begynner som en overnaturlig krim, men snart spilles hovedrollene av hekser, demoner og en ti år gammel uskikkelig massemorderske med Satans eget sverd.

Amerikanske Moore har aldri nådd det store publikummet, på tross av at han har en besnærende halvrealistisk tegnestil og en filmskapers håndlag med dialog. Trolig skyldes det at alle seriene hans har vært selvpubliserte, fra den nitten bind lange romantiske thrilleren "Strangers in Paradise", via den utradisjonelle superheltfortellingen "Echo", til den overnaturlige skrekken i "Rachel Rising".
Det Moore gjør aller best er å skrive sterke, komplekse kvinnelige hovedpersoner, og "Rachel Rising" er ikke noe unntak. Hverken Rachel eller de andre figurene passer inn i andre båser enn dem de velger selv. Og på tross av at det er en skrekkserie, er det så mye humor og løsslupne replikkutvekslinger her at sjangerbåsene også blir visket ut.

Femte bind i serien kom på nyåret, og markerer en ny hovedhistorie i serien. Et godt tidspunkt til å lese seg opp fra starten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar