onsdag 13. november 2013

Den store Radio Gaga Bok-Boka

Radio med to permer

«Den store Radio Gaga Bok-Boka!»
Flis (Pseudonym for Øyvind Sagåsen)
Egmont Comics Nordic
176 sider
Karakter: 4

Radio Gaga er en av de mest vellykkede stripeseriene i Norge for tiden. Det er i stor grad takket være oddingen Øyvind Sagåsens talent for å skape en rekke ulike personligheter han kan ha det moro med. Disse jobber alle i den titulære radiostasjonen, og gir muligheter til å ta opp alt fra konspirasjonsteorier via spis-de-rike-humor til småbarnsfellen og kulturkjerringer på psykofarma. At dette er en gjeng som aldri kunne laget en eneste radiosending i virkeligheten, er like lite viktig som at journalisten Tintin aldri ser ut til å skrive en artikkel.

Radio Gaga er den sjette norske stripeserien som blir samlet i bokform i dette formatet (Nemi skiller seg ut med sine små, sorte bøker). Kanskje det er noe av grunnen til at forlaget for første gang eksperimenterer med selve innholdet i stripesamlingen. I stedet for å samle striper kronologisk, består «Den store Radio Gaga Bok-Boka» av utvalgte striper og sekvenser, med vekt på de nyere. Med sin spesialhistorie på elleve sider og redaksjonelt innhold som gir et innblikk i Sagåsens bio- og bibliografi, kan boken minne mer om et typisk humoralbum. Det gjør ikke så mye i seg selv, men femti sider med sekvenser fra Sagåsens gamle serier (Noen som husker «Slikke Mus» fra Pyton?) føles i overkant optimistisk hva gjelder nerdefaktoren til gjennomsnittsleseren.

Det er en god bok med en god serie, men jeg savner at den føles som en virkelig samling, slik de gamle bøkene med M, Eon og Kollektivet gjorde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar