lørdag 6. desember 2014

Dagens dont

Dagdriver med notisblokk

"Dagens dont"
Even Tømte & Xin Li
Elasmotherium forlag
40 sider
Karakter: 3

Som en ex.phil.-student etter en termos med kaffe

"Dagens Dont" er med sine førti sider og lommevennlige format som en liten pamflett å regne. Den består av fire anekdoteaktige historier, stort sett fortalt gjennom observasjoner eller samtaler over en kaffekopp. Even Tømte er frilansjournalist, og yrket har gått i arv til den bebrillede og behattede hovedpersonen, som intervjuer kunstnere, saksbehandlere og (fiktive?) kulturpersonligheter.

Språket i tegneserien kan være litt seigt, som om Tømte har lest alt for mange nobelpriskandidater på rappen ("De beveger seg i samfunnets ytterrand som bleke skygger på Platons hulevegg" sies det ved ett tilfelle). Selv om historiene åpenbart vil starte en samtale (om kunstneres kår, om NAV), har de ikke nok brodd til å bli noe annet enn anekdoter.

De sepafargede tegningene til Xin Li er enkle og tiltalende, men akkurat som med teksten er det noe litt puerilt over enkelte symboler (som når saksbehandleren blir til en hvalross).

Tømte og Li jobber for tiden med den engelskspråklige "Black Bay Blues", en tegneserie om musikk som virker både ambisiøs og lesverdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar