lørdag 6. desember 2014

Per-Baren og Luske-Lars: Blodsbånd

Barbar på lavbluss

"Per-Baren og Luske-Lars: Blodsbånd"
Per Hallstein Fauske og Lars Harald Aarø
Überpress
78 sider
Karakter: 2

Bergensk fantasyparodi burde holdt seg på internett

Det har ikke vært en spesielt god høst for det bergenske forlaget Überpress, og utgivelsen av denne usmarte, pubertale Conan-parodien lover ingen ny vår. Vi trenger litt kjapp tegneseriehistorie for å forstå hvor dette kommer fra: Nettserier.no er et slags P3 Urørt for tegneserier, hvor man kan legge ut seriene sine og få tilbakemeldinger fra leserne. Det er et uvurderlig nettsted for kommende serieskapere, men samtidig fortjener 99 prosent av bidragene å forbli på internett.

"Per-Baren og Luske-Lars", som har vært serialisert på Nettserier siden 2011, er heller ingen enprosentere i denne sammenhengen. Den oppsummerer de fleste fordommene mot fantasysjangeren: Historieutvikling etter innfallsmetoden, under middels tegninger, ukritisk overflod av (dårlig tegnede) pupper og splattervold, og et lag av humor på toppen som for å rettferdiggjøre at serien har så få andre kvaliteter.

Überpress har stått bak noen av de mest lovende norske tegneserieutgivelsene det siste året, så det er rart at de har valgt å satse på lavbudsjettbarbarer nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar