lørdag 6. desember 2014

Über Sci-Fi

Fabelprosa i ruteformat

"Über Sci-Fi"
Are Edvardsen (red.)
Überpress
94 sider
Karakter: 3

Bergensk science fiction-antologi setter strålepistolene på "lammelse"

Det løst sammensatte, bergensbaserte tegneseriekollektivet Überpress lanserer jevnlig antologier med ulike tema. Etter å ha vært innom vikinger, zombier, cowboyer og horrorsjangeren, har turen kommet til science fiction. I forordet hyller de Jon Bing og Tor Åge Bringsværd for sinefabelprosa, og flere av bidragene i bladet er klart inspirert av de uventede kullkastene fra denne klassiske 1970-tallslitteraturen.

Bidragsyterne i "Uber Sci-Fi" teller både nye og velkjente navn for dem som har fulgt antologiene så langt. Men på tross av en del virkelig fine øyeblikk er denne antologien blant de svakere forlaget har stått bak. Serieskaperne som forsøker seg på samfunnskritikk i fantastisk innpakning lykkes bare unntaksvis. Antologien mangler også de visuelt slående bidragene som har markert høydepunktene i tidligere utgivelser.

På tross av dette er det nok av gode ideer og bidrag her til å rettferdiggjøre et innkjøp om du er gjennomsnittlig interessert i hva som foregår i norske tegneseriers semi-undergrunn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar