lørdag 6. desember 2014

Dös Pägïnäs Season 1

En varulv, en ninja og en cthulhu...

"Dös Pägïnäs Season 1"
Kim Holm
Sellfy.com/kimholm
36 sider
Karakter: 4

Bergenske Kim Holm vrir på klisjéene 

Selv om prosjektene hans ofte er smale, er Kim Holm en viktig ildsjel i tegneseriebergen. Du kjenner kanskje streken hans fra illustrerte metal-konserter (bl.a. for BT) eller kanskje fra den gode H.P. Lovecraft-adapsjonen "Pickman's Model" fra 2012

Likevel var det de tosiders humorseriene "Dös Pägïnäs", som gikk fast i Nemi-bladet mellom 2010 og 2013, som ga Holm et stort publikum. Disse er nå samlet i en digital utgivelse.

De femten tosiderne følger ofte samme mal: Holm starter med å plassere ut en klisjéfylt åpningssekvens fra horror- eller actionsjangeren (tenk zombier, Døden og flere tilfeller av Lovecrafts Cthulhu), før han trekker teppet bort under den i avslutningen. Det var kanskje vanskelig for den eventyrlystne Holm å låse seg til en slik formel, men når han eksperimenterer med oppbygningen her går det gjerne på bekostning av de humoristiske poengene.

Albumet viser hvor dyktig Holm er i strek og fargebruk når han ikke lar tusjflekkene løpe avgårde med seg – og ikke minst hvor morsom han kan være.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar