tirsdag 24. mars 2015

Da pønken kom til Lefsevika

Begravde pønkere

"Da pønken kom til Lefsevika"
Christopher Nielsen
No Comprendo Press
142 sider
Karakter: 2

Tre falske grep og en irriterende vokal

Christopher Nielsen har tegneserienorges skarpeste øye for outsidere, og den tikkende trønderbomben Hold Brillan er blant de mest ikoniske figurene hans. Hold Brillan har allerede spilt hovedrollen i "Bygdegutar" (2008), et album hvor han deltok i en kombinasjon av "Robinson" og "Jakten på kjærligheten".

"Da pønken kom til Lefsevika" er album nummer to i en planlagt trilogi. Hovedpersonen her er den alternative detektiven Halvor Hals, som nøster opp i et tretti år gammelt dødsfall knyttet til Hold Brillans punkband Kaillkjæft.

Leseopplevelsen er ikke den samme som i første album. Både i "Bygdegutar" og "Lefsevika" er dialogen skrevet på dialekt, men i sistnevnte begrenser det seg ensformig nok til nordtrøndersk og sørtrøndersk. Mye arbeid er lagt i transkripsjonen, men det som sies er sjeldent verdt plassen som brukes. Historien går tregt, dialogen er stakkato. Det er lite humor i historien, og figurene er ikke interessante nok til å bære et drama. Tegningene er enkle og rene, langt fra Nielsens mest intrikate strek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar