tirsdag 24. mars 2015

Du snakker med feil person

Martin Ernstsens dagbok

"Du snakker med feil person"
Martin Erntsen
Jippi Forlag
184 sider
Karakter: 4

Lette og ledige hverdagsskildringer fra et moderne kunstnerliv

"Men jeg vil ikke bli tegneseriefigur", protesterer en kvinne i starten av denne samlingen av Martin Ernstsens selvbiografiske serier. "Da snakker du med feil person" kvitterer Erntsen, allerede i ferd med å kladde siden vi leser.

Innimellom lengre serier som "Fugløya" (2009) og den fargerike barndomsfantasien "Eremitt" (2012), har Martin Ernstsen alltid hatt notatblokken i hånden. "Du snakker med feil person" samler syv år og fem tidligere fanzineutgivelser fulle av hverdager.

Martin flytter til Stockholm. Martin flytter til Berlin. Martin snakker med seg selv, har David Cronenberg-drømmer, lager tegneserier og tenker "Det er litt absurd egentlig hva jeg bruker tiden min på." Dagbokseriene virker svært uskyldige, men Ernstsen får negative reaksjoner fra vennene – og lager serier om dette også.

Ernstsen holder en lett tone hvor selv traumatiske hendelser blir beskrevet med en humoristisk vri. Boken er som en boks med private øyeblikksbilder, og har mer preg av å være skisser fra øyeblikket enn for eksempel svenske Mats Jonssons livsskildring i tegneserieform.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar