tirsdag 24. mars 2015

Nemi #138

Nattens dronning

"Nemi #138"
Red: Sigbjørn Stabursvik
Egmont Kids Media Nordic
Karakter: 5

Hvilket annet norsk humorblad kan lage et Inger Hagerup-nummer?

Nemi-bladet har hatt vårrengjøring, og går fra 12 til 8 nummer i året. Selv for dem som hater forandringer vil dette være gode nyheter.

Nemi-bladet har hatt rykte på seg for å være blant de beste norske tegneseriebladene. Uansett hva man måtte mene om Lise Myhres stripeserie, er selve bladet redigert med en kjærlighet som er sjelden i en bladhyllejungel som altfor ofte er preget av enkle løsninger på dårlig papir. Nemi-bladet har et stort format. Bladet tør å ta sjansen på nye norske serier, også dem som går utenfor stripeformatet. I tillegg er det et element av personlig engasjement her som gjerne mangler fra blader som "Pondus" og "Rutetid": Lise Myhre skriver gjerne lederen selv. Og hvilket annet humorblad ville funnet plass til en fire sider personlig tekst om Inger Hagerup, skrevet av barnebarnet Henning?

Den siste tiden har bladet likevel slitt med mye opptrykk av gammelt Nemi-materiale og lite nytenkning. Det første nummeret i Nemi-bladets nye liv beholder mye av det gamle som fungerer, men virker også å tenke nytt der det trengs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar