onsdag 5. februar 2014

Celebrated Summer

Sad trip

«Celebrated Summer»
Charles Forsman
Fantagraphics Books
68 sider
Karakter: 5

En roadtrip i LSD-melankoliens navn

«Jeg synes vi skal ta to hver». Mike og Wolf, to tenåringer ukomfortable i eget skinn og sinn, sitter på et råttent gutterom og kontemplerer et ark med LSD. Så tar de to hver og drar ut på tur, først til fots og deretter i bil. Hverken den fysiske eller psykiske turen blir slik de forventer seg. I stedet for et hallusinerende kaleidoskop av varm innsikt, gir dopet dem bare en økt følelse av kjedsomhet med ungdomslivet og angst for å bli voksne. Det blir en følelsesmessig trip som muligens vil binde dem sammen for resten av livet – men mest trolig ikke.

«Celebrated Summer» er en rolig og behersket liten serienovelle, fortalt i svart-hvitt med klare streker og nokså strengt oppmålte ruter. Selv når LSD-en setter inn for alvor trår serien aldri ut av den litt verdenstrette realismen Mike og Wolf er omgitt av. Til tross for at serieskaper Charles Forsman også ga ut «The End of the Fucking World» på Fantagraphics i fjor, er han fortsatt plassert så solid under internettradaren at han ikke en gang har en egen Wikipedia-oppføring. «Celebrated Summer» er kanskje ikke storslått nok til å endre på dette, men den viser hvordan Fantagraphics’ satsning på ukjente serieskapere kan føre til at man oppdager nye favorittfortellere.

Dette er en trist og vakker liten historie om frykten for at ungdomstiden er over for alltid, og den samtidige frykten for at voksenlivet kanskje ikke blir stort bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar