onsdag 5. februar 2014

Confusion Comic

Lovende for tegneseriebergen

«Confusion Comic»
Turnips
106 sider
Karakter: 5

Liten forvirring om kvaliteten i bergensantologi

Om du ikke var en av de heldige som fikk med deg ett av de hundre eksemplarene av «Vegetable Comic» i fjor vår, har du fått en ny sjanse. «Confusion Comic» er nok en gang gitt ut av Turnips, et kollektiv med utspring i Bergens kunstskole-, design- og animasjonsmiljø. Denne gangen er de enda mer frapperende med over hundre sider, tretten ulike bidragsytere og internasjonale gjester – og ikke minst det vakreste silketrykkede omslaget du kan tenke deg.

På samme måte som den bergensbaserte Über-antologien har Comics-utgivelsene nytt tema fra gang til gang. Men der Über gir leserne humor og eventyr, slekter Comics-heftene mer på de kunstnerisk ambisiøse utgivelsene til Dongery-kollektivet og Forresten-antologiene. Tegneren Tur-Tim var representert i siste nummer av Forresten, og han har fått enda bedre plass i «Confusion Comic». Med sin enkle strek, gode design, formelle fortellerstemme og forvirrede språk er han en av mine favorittegnere for tiden. (Forhåpentligvis stemmer informasjonen på Tumbleren hans om at han jobber med en bok som skal handle om stiger.) Ved siden av Tur-Tim er det bergenske Tord Torpe som bidrar til at Confusion Comic ikke ligner noe annet. De helsides store figurene hans er som en blanding av mennesker, dyr og planter, og kan være veldig komplekse.

Boken holder et jevnt høyt nivå, selv om bidragene fra de ulike tegnerne er svært forskjellige. Plukk den opp før alle de to hundre eksemplarene er borte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar