onsdag 5. februar 2014

Hvor er Albert?

Løpsk lillebror

«Hvor er Albert?»
Martin Ernstsen
Cappelen Damm
38 sider
Karakter: 5

Engasjerende og vakker barnebok fra norsk serietegner

Om du likte «Hvor er Willy»-bøkene er sjansen veldig stor for at du vil sette pris på denne boken av Martin Ernstsen. I «Hvor er Albert» skal familien på fire dra til badeland gjennom en snødryssende by, men storesøster Sunniva må hele tiden springe etter lillebror Albert. En lillebror som gjerne finner på å krype ned i kloakken, ri på dinosaurer på Naturhistorisk museum,  eller krype ut av stuevinduet.

De ulike situasjonene starter alltid med en stor, intrikat dobbeltside hvor man kan lete etter hvor Albert er på vei, mens de to påfølgende sidene består av tegneserieruter hvor Sunniva redder lillebroren uten at foreldrene får med seg hva som foregår. Det er et oppsett som fungerer veldig godt, og som bare blir bedre av den stramme gjentakelsen åtte ganger gjennom boken.

Martin Ernstsen føyer seg nå inn i rekken av norske serietegnere som lager barnebøker, og «Hvor er Albert» stiller sterkt i konkurransen når årets vakreste bøker skal kåres. De myke, men intense fargene i boken er et skritt videre fra tegneserien hans «Eremitt» fra 2012, mens de store oppslagene i boken kan minne om «Kodok’s Run» fra året før. Ernstsen tar i bruk erfaringer fra tegneseriene sine til å lage det som er en av 2013s mest engasjerende barnebøker.

Noen referanser er også sneket inn til glede for dagens foreldregenerasjon, for eksempel en diskret Ninja Turtle som dukker opp fra kloakken med et stykke pizza.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar