torsdag 23. juli 2015

Kampen Park: 100 shades of grey

Nøtteknekkersuiten

"Kampen Park: 100 shades of grey"
Stein Arne Hove
Egmont Publishing
48 sider
Karakter: 5

En av Norges fremste stripeserier får eget album

"Kampen Park" er en serie om to homofile ekorn. Den er også den beste norske stripeserien om parforhold akkurat nå. Hvordan har det gått til?

I stedet for å bruke kjønnstereotyper, har den Oslo-baserte serieskaperen Stein Arne Hove tvunget to veldig ulike personligheter inn i samme tre: Den promiskuøse, kamikazeshoppende festløven; og den hjemmesittende, økonomisk ansvarlige ordensfriken.

Slik blir humoren også mindre formelpreget enn i stripeserier hvor mannen ikke kan snekre og kvinnen ikke skjønner fotball.

Ekornenes tosomhet presenteres med et unikt humoristisk sinnelag og enkle men tiltalende tegninger. "Kampen Park" er rik på språklek og mer eller mindre forkledde sitat fra litteratur og tegneseriehistorie ("Tommy & Tigern"-pastisjen i dette albumet bør være enkel å få øye på). "100 shades of grey" viser at Hove mestrer både stripeformat, korte historier over syv sider, søndagssider og ruteformat.

Det gjenstår å se hva introduksjonen av en adoptert babyfugl vil gjøre med dynamikken i serien, men det er en nøtt å knekke senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar