torsdag 23. juli 2015

Olalys - Mørketid & Super Nok

Lys og mørke

«Olalys - Mørketid & Super Nok»
Ola Olsen Lysgaard
Überpress
Karakter: 4

Lekne superhelter møter deprimert stripehumor

Hvordan kan du sprite opp en serie om to venner som bare prater sammen? Én løsning kan være å la dem være superhelt og superskurk og kjempe for jordens skjebne (om enn på lavt nivå) som i «Super nok».

Bergensbaserte Ola Olsen Lysgaard debuterte med den ambisiøse og helt stumme eventyrserien «Haugson» i 2014. Utgivelsen «Olalys» hører teknisk sett hjemme i kategorien ungdomssynder: De tjue ensiderne i serien «Super nok» ble tegnet i norsktimene på skolen i 2009, mens den kyniske stripeserien «Mørketid» ble til under lignende omstendigheter i 2011. Kanskje du fikk med deg sistnevnte da den var gjesteserie i Dagbladet. Der «Mørketid» trass det livstrette innholdet var den mer kommersielle, har «Super nok» en lekenhet som gjør at den fortsatt står seg seks år etter.

Forlaget og tegnerkollektivet Überpress startet livet med en veldig lovende rekke utgivelser.  Sett bort fra antologiene har likevel de tre siste livstegnene bestått av opptrykk av gamle, nettpubliserte tegneserier. Forhåpentlig kommer det snart serier fra dem igjen som gjør at de lever opp til slagordet «Det er overlegent».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar