torsdag 23. juli 2015

Omrokering

Tingenes orden

"Omrokering"
Tim Ng Tvedt
Jippi Comics
46 sider
Karakter: 4

Norsk debutant flytter rundt på de grunnleggende bestanddeler

"Omrokering" er den underligste lille norske tegneserieutgivelsen du kommer til å få se i år. Den er 25 år gamle Tim Ng Tvedts avgangsprosjekt ved Kunsthøgskolen i Oslo, og den er minst like mye kunst som den er tegneserie.

Tim konstruerer tegneserier uten en klar historie. Tegningene hans av dagligdagse objekter er svært rene og perfekte i formen, tegnet i en stil som fremhever inntrykket av masseproduksjon. Tim skaper seriene sine ved å ta utgangspunkt i disse objektene og flytte dem rundt til de fungerer, og "Omrokering" er mer en oversikt og variasjoner over alle disse enkeltelementene enn en tegneserie med handlende figurerer.

Likevel fungerer det røde lille heftet, og bekrefter bare inntrykket Tim allerede har gjort i Jippi og i Tur-Nips-kollektivet som den mest spennende av den nye generasjonen norske serietegnere. Ved hjelp av insisterende repetisjoner og et språk som på samme tid er naivt, unaturlig og gjentakende skaper han en atmosfære som på samme tid er vimsete og stram. Kjøp denne og alt han gir ut siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar