torsdag 23. juli 2015

Transport comic

Transportetappe

"Transport comic"
Red: Tur-nips
Selvutgitt
64 sider
Karakter: 4

Nyskapende tegneserieantologi gir plass til kunstnere

Med de to utgivelsene "Vegetable Comic" og "Confusion Comic" stod plutselig en gjeng kunstskolestudenter fra Bergen og Oslo bak det mest interessante som skjedde innen norske uavhengige tegneserier akkurat nå. Ikke minst takket være Tim Tvedt og hans særegne uttrykk i både språk og sidedesign, som preget store deler av de to utgivelsene – og pryder omslaget på den tredje. (Masterprosjektet hans "Omrokering" fra Kunsthøgskolen i Oslo vil bli gitt ut på Jippi i år.)

"Transport Comic" fortsetter eksperimenteringen der de to andre slapp. Trykk og innbinding er annerledes, og de vanlige bidragsyterne er nedtonet til fordel for kunststudenter som ikke nødvendigvis oppfatter seg selv som tegneserieskapere. Det slår naturlig nok begge veier: For hvert bidrag som er visuelt interessant og nyskapende, er det noe som virker som rene tegneøvelser.

"Transport Comic" viser en redaksjon som fortsatt tar sjanser og gir plass til uortodokse ting – som miniheftet med amerikaneren Devon McFarland. Det er en innstilling som nesten veier opp for at den tredje utgivelsen også gir den minst interessante leseropplevelsen til nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar