mandag 19. oktober 2015

JensK Sesong 1

Comeback i første sesong

Jens K Styve
«JensK Sesong 1»
Jens K. Styve
Jippi Forlag
152 sider
Karakter: 5

Med espresso i penselen og håndverket i fingrene

Jens K. Styve burde ligge alle vestlendingers hjerte nær. I 1997 var han med å starte Jippi forlag, og introduserte en hel generasjon serielesere for nordhordlandske bokbåter og studenttilværelsen i Bergen. Det er en urettferdig sammenligning, men som skjønnlitterær forfatter skrev han Ragnar Hovland-bøkene som Ragnar Hovland aldri skrev.

Etter femten år borte fra tegneseriene har det kommet stadige drypp i løpet av det siste året, og disse har nå blitt sluset inn i «JensK Sesong 1». Stilen har ikke forandret seg nevneverdig; streken er fortsatt tynn og ekstremt karikert, men har modnet til et roligere og sikrere uttrykk som like gjerne blir fargelagt av vannfarger som av sterk espresso.

Dagbokstripene i denne boken har tidligere blitt publisert på nett, men de hverdagslige fortellingene har godt av den ekstra dimensjonen nynorsk språkdrakt gir fremfor engelsk. Det flotteste i boken er de tre lange historiene tegnet i forbindelse med utfordringen Oslo 24H Challenge (en serie på 24 sider laget på 24 timer).

Det er ikke mye vestlandsk igjen å spore, men Styve kler rollen som outsider uansett hvor han er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar