mandag 19. oktober 2015

Pondus 500

De 500 stripene

Pondus 500
«Pondus 500»
Frode Øverli
Egmont Publishing
508 sider
Karakter: 6

Minimalistisk redigert bok gir maksimal moro

Stripeserien Pondus fyller 20 år i år, og dette er en stor del av feiringen: 500 favorittstriper plukket ut av seriens redaktører og lesere, innbundet i en dørstopper som runder kiloen med god margin.
Det er en bok som fungerer godt i sin minimalisme. Sett bort fra et tre siders forord av Frode Øverlis redaktør, er det ingenting annet her enn Pondus-striper; kronologisk presentert en på hver side.

Det er få øyeblikk fra serien som savnes (kanskje noen av de ambisiøse historiene fra 2000-tallet hvor Øverli viste en mer dramatisk side, men de ble ikke fortalt i stripeformat). Her forlover Jokkes mamma seg med kortvokste Günther; Jokke møter Camilla, får barn, blir dumpet og blir sammen igjen; Pondus sier opp som bussjåfør og tar over baren på hjørnet.

En av de store gledene ved boken er å kunne bla fremover og bakover og se hvordan streken til Øverli har utviklet seg fra det enkle til det komplekse og detaljerte. Øverli vender tilbake til de samme temaene år etter år og klarer likevel å holde dem friske. Denne boken er en oppsummering av hvor god han faktisk er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar