mandag 19. oktober 2015

Minions 1: Banana

Den gule fare

«Minions 1: Banana»
Renaud Collin & Didier Ah-Koon
Egmont Publishing
48 sider
Karakter: 2

Blockbuster-film blir europeisk humoralbum

Har du ikke fått nok av Minions etter to «Grusomme Meg»-filmer og en spinoff-film? Da kan det være at denne småsjarmerende tegneserien er det du trenger. Serien har til og med en del autentisitet: Den er tegnet av Sprint-tegner Renaud Collin, og skrevet av Didier Ah-Koon som jobbet som storyboardkunstner for de nevnte filmene. Den går ukentlig i det belgiske Sprint-bladet, og er laget i klassisk fransk-belgisk helsides humorformat.

Tegningene er laget på data og er glatte og fargerike, vitsene er ordløse og til tider fantasiløse (en helside om å male seg inn i et hjørne?). Et av særtrekkene ved Minions er det italienskklingende nonsenset de snakker, så i tegneserieform har de mistet en stor del av sin naturlige sjarm (om det er rett ord å bruke for overallkledde, labile små kindereggmonstre). I stum, flat tegneserieform har de en kronisk mangel på personlighet.

Det er interessant at en animert blockbuster får en tegneserieversjon i europeisk albumformat, men det er ikke nok å hente i disse slapstickvitsene til å tvære ut et helt album.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar